Isolatie

Duurzaam (ver)bouwen en isoleren

Meer en meer wordt het nut ingezien van een degelijke isolatie van woningen. Energiebesparing, duurzame ontwikkeling, Kyoto-protocol, klimaatwijziging, ... het zijn thema's die zich niet langer beperken tot de media en de politiek, maar ook bij particulieren is het een dagelijks gespreksonderwerp.

Upgrade is een bedrijf die hiervoor in elke technische mogelijkheid een isolatieoplossing biedt voor zowel renovatie als nieuwbouw. We gaan voor u de dakisolatie of gepaste muurisolatie toepassen zodat het u meer thermisch en akoestisch comfort biedt en een flink stuk bespaart op uw energiefactuur!

De keuze van een duurzame isolatie zal worden bepaald door de dakopbouw, de aard van de woning, het budget en de ecologische overwegingen.

Voor de na-isolatie van hellende daken of spouwmuurisolatie zijn er vele materialen mogelijk; de meest bekende en de meest toegepaste materialen zijn de minerale materialen, zoals rotswol en glaswol. Deze materialen kunnen in een stijve of een halfstijve plaatvorm geleverd worden. Daarnaast zijn er de kunststof materialen in plaatvorm op basis van geëxpandeerd (EPS) of geëxtrudeerd (EPS) polystyreen, polyurethaan (PUR) en polyisocyanuraat (PIR). Maar ook hennepwol en andere 100% natuurlijke materialen kunnen worden toegepast bij een dak- of muur isolatie.

Isoleren is bezuinigen op uw energiefactuur

De laatste jaren zijn de energieprijzen zeer snel de hoogte ingegaan en die trend zal in de nabije toekomst blijven aanhouden. Door uw huis voldoende en efficiënt te isoleren heeft u minder last van warmteverlies. Hierdoor zal u fors besparen op uw energiekosten en uw energiefactuur fors zien dalen.

Isoleren betekent ook een meerwaarde voor uw huis. Deze meerwaarde wordt al snel duidelijk bij de opmaak van het verplichte EPC document bij verkoop of bij de verhuur van uw eigendom.

Kortom, isoleren is investeren in de toekomst!