Interieurtrends van 2017

De eerste koude maand van 2017 zit erop. Elke dag komt de lente ietsje dichterbij. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken en je kamer, huisje of appartementje spring-ready te maken! Elk jaar worden we weer geconfronteerd met interieurtrends. En geloof me; het zijn er veel. Hier zijn enkele interieurtrends voor 2017 waar wij bij Upgrade gek op zijn.

Zoek rust in je interieur

Mogen we voor sommigen van jullie spreken als we zeggen dat 2016 zeker geen rustig jaar geweest is? De trend van 2017 reageert daarop door het in huis zo rustig mogelijk te maken en helemaal terug te gaan naar de basics. Dit jaar doen we dat met veel aardetinten zoals  donkergroen, grijs en donkerbruin. In principe alle kleuren die je terugziet in de natuur kun je dit jaar combineren. Berg de overdosis aan accessoires op en ga voor een minimalistische inrichting.

Foto credit: Apartmenttherapy

Haal de natuur in huis

Welke accessoires moet je dan gebruiken? Als we in het thema blijven van de natuur, dan denken we natuurlijk aan planten! En dan bedoelen we niet op elk vensterbank 5 plantjes, maar ga dit jaar voor 1 of 2 grote kamerplanten gecombineerd met enkele kleine plantjes in huis.

Interieurtrends 2017
Foto credit:Alida And Miller (links) / Ikea (rechts)

Houd van hout!

En dan hebben we het vooral over Barnwood, een prachtige gerecupereerde houtsoort die je helemaal terugbrengt naar de natuur. Lees hier alles over Barnwood. Gebruik bijvoorbeeld oude houten kratten als bijzettafel. Schuur oude tweedehandse kasten op voor een nonchalant effect. Vind een grote tak in het bos en hang daar je favoriete foto's of sieraden aan. Er valt zóveel te doen met hout! 

Maak kaarsenhouders met houtstronken. Bron: Etsy

Of maak een kettinghouder met een tak! Bron: The Art of Simple

Zoek online naar "DIY with wood" en je zult je niet gauw vervelen!

Dus, in 2017:

Een minimalistisch huisje/appartement met veel aardetinten zoals bruin, grijs en groen en natuurlijke materialen zoals Barnwood en andere Doe-het-zelf knutselprojecten met hout, veel groen en een aantal grote kamerplanten. Heel veel succes met het decoreren van jullie ruimte! 

Bron 1e foto: Apartment Therapy

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.